Gabriella Kärnekull Wolfe blir intervjuad i Nyhetsmorgon om #intedinhora

Gabriella var fast i prostitution som 15-åring

Gabriella startade under hösten 2017 uppropet #intedinhora som en kraftig motreaktion på sexköpare, och en hjälpande organisation för utsatta kvinnor. Hör hennes gripande historia om hur hon hamnade i prostitution som barn, och varför hon inte kunde sluta förens år efter. Idag är hon 20 år gammal och arbetar för att förändra situationen för utsatta kvinnor.

Gabriella Kärnekull Wolfe blir Årets Changemaker 2018

Årets Changemaker 2018 går till Gabriella Kärnekull Wolfe för sitt stora engagemang och förmåga att få med sig andra i kampen mot sexuella övergrepp och prostitution.

Representanter från alla #metoo-upprop sitter i publiken under ett möte med Åsa Regnér

Vården sviker offer för sexövergrepp

#Metoogrupper i upprop: Det räcker inte att lyssna - nu måste politikerna agera.

Gabriella sålde sin kropp som 15-åring

Som 15-åring mådde Gabriella dåligt och började sälja sin kropp till äldre män.
– De var vanliga män, men såna som tycker om att misshandla 15-åringar på sin lunchrast, säger hon. Under MeToo-hösten 2017 startade hon uppropet #intedinhora.

Glöden i ungdomsdebatten: Vuxna måste lyssna mer på oss

När Svenska Hjältar ordnade ungdomsdebatt fick nya röster höras i Almedalen. Röster som vuxna makthavare inte alltid hör.

Två okända kvinnor sitter på en bänk

"Nej det är inte frivilligt!"

Amanda har tagit studenten. Det har inte alltid varit självklart att hon skulle klara det. För två år sedan vittnade hon i en rättegång mot sin sexköpare.

En kvinna blir fasthållen av en man

Kvinnor i porrindustrin skadas - ofta för livet

Debattörerna: Pornografi är inte fantasi, utan sexuella övergrepp

En okänd kvinna tittar upp mot en gråmulen himmel

Dags för dem som säger "lyssna på sexarbetarna" att lyssna

Lyssna på sexarbetarnas röster har blivit ett slagord och ett mantra i prostitutionsdebatten. Det är ett fullt legitimt krav. Vet ni vad man hör när man lyssnar? En herrans massa olika berättelser.

Porträttbild på Merly Åsbogård

Statsvetaren som kämpade sig ur prostitution

Hon beskriver sig själv som före detta fånge i prostitution, som nu analyserar den istället. Hon pratar fort och intensivt, droppar statistik, lagrum och forskningsrön om vartannat, när hon återger sin berättelse om vägen in i vägen ut ur prostitutionen.

Siluetter mot en bilväg

Debatt: Vi som lever i prostitution behöver stödverksamhet med spetskompetens

Redan i höstas krävde vi åtgärder, men mottagandet var svalt. Det är samma attityd som framgår av regeringens vårbudget; personer i prostitution är en nedprioriterad grupp, skriver nätverket #intedinhora.

En anonym person sitter framför tre datorskärmar

Sexforum hackat - svenska sexköpare och säljare hotas att hängas ut

Ett av Sveriges största sexforum har hackats. Nu hotmejlar hackare användarna - betala eller hängs ut. Även raderade konton riskerar att läcka.

Åsa Regnér tar emot alla #metoo-uppropens vittnesmål

Var stolta - men det är patriarkatet som styr

Åsa Regnér tackade och tog emot den onådiga lunta, på det som skulle bli hennes sista dag som jämställdhetsminister. Den svenska metoo-rörelsen får invänta ett nytt politikeröra, men är fortsatt övertygade om att de kommer att gå från ord till handling.

En massa människor håller i facklor och demonstrerar

DN Debatt. ”Här är vallöftena som vi i metoo-uppropen vill se”

Vi har tagit fram sju gemensamma åtgärdsförslag som vi menar kan ­bidra till att skapa ett samhälle fritt från sexism, sexuella trakasserier och övergrepp. Vi menar att dessa förslag utgör utmärkta vallöften för de ­politiker som säger sig vilja se ett tryggare Sverige, skriver initiativ­tagare och administratörer från 65 metoo-upprop.

Porträttbilder på Kajsa Ekis Ekman, Zozan Inci och Gudrun Schyman

“Felaktigheterna kommer helt från socialnämnden”

Ja, Lindhagen med flera har rätt i att det florerar felaktigheter om förändringarna av Mikamottagningens verksamhet. Dessa felaktigheter har dock sitt ursprung hos Lindhagen själv samt övriga ledamöter i Stockholms socialnämnd.

En okänd kvinna står utanför en röd stuga

Prostituerad får tillbaka pengarna

Polisen fick hård kritik då de beslagtog en sexsäljande kvinnas pengar vid ett tillslag i Sundsvall. Nu ska pengarna betalas tillbaka.

Polisen griper en sexköpare

Sundsvallpolisen får kritik efter Uppdrag granskning

Sundsvallspolisen får kritik efter förra veckans Uppdrag granskning. Polisen kritiseras för att ha tagit den sexsäljande kvinnans pengar och för att ha väntat på sexköpare utanför hennes dörr.

En okänd flicka sitter framför en datorskärm

De våldtar barnen - i utbyte mot veckopeng

Det är 2018 och vi ser fortfarande män långsamt cirkulera i sina bilar på Malmskillnadsgatan. Vi vet inte hur många kvinnor i dag som är inlåsta i lägenheter runt om i Sverige där de våldtas och utnyttjas av man efter man.

Polisen griper en sexköpare

“Ta inte sexsäljande kvinnors pengar”

Vi kräver att polisen skapar nationella strategier för hur de ska agera vid sexköp och i kontakt med personer i prostitution. Sluta ta våra pengar och börja bygg förtroende”, skriver Daniella Skönborg och personer från uppropet #intedinhora.

En okänd kvinna tittar upp mot en gråmulen himmel

De vill bryta tystnaden för prostituerade

Efter #metoo-uppropet delar nu kvinnor inom prostitution med sig av övergrepp och våld under hashtagen #intedinhora. Gabriella som var med och startade hashtagen berättar varför.

Porträttbilder på Kajsa Ekis Ekman, Zozan Inci och Gudrun Schyman

“Stockholm har raserat en världsledande behandling”

Mikamottagningarna är kända över hela världen då de har utvecklat en unik spetskompetens för behandling och stöd av personer i prostitution och personer med sexuellt självskadebeteende. Trots mycket bra resultat har Stockholms socialförvaltning monterat ner denna specialistvård. Vi kräver att Mikamottagningen återgår till sin tidigare form, skriver Kajsa Ekis Ekman, Zozan Inci, Gudrun Schyman med flera.

Anna-Klara Bratt håller tal

#metoo: "Vi har aldrig känt oss så starka som nu"

Ett hundratal personer samlades på hotell Malmen i Stockholm på onsdagskvällen för utdelningen av Stora feministpriset 2017, som uppmärksammar ”varenda person som återfinns bakom hashtagen #metoo”.

En kvinnlig staty

Alla bakom #metoo - vinnare av Stora feministpriset

Stora feministpriset 2017 tilldelas alla dem som organiserat sig i #metoo. Kraften i #metoo är kollektivets och mottagarna av Stora feministpriset är många. Hundratusentals.

En samling radhus

Dags att förändra samhället i grunden

Efter att ha tagit del av två upprop från samhällets mest utsatta, #intedinhora och #utanskyddsnät, är det svårt att tro att vi lever i ett av världens mest jämställda länder. Om vi är bland de bästa, hur fruktansvärd är då inte resten av världen?

Bild bakifrån på #intedinhora:s grundare Gabriella Kärnekull Wolfe och Amanda

Nu ställer de mest utsatta krav

Nu samlas kvinnor och flickor med erfarenhet av prostitution, respektive missbruk och kriminalitet i ett upprop mot övergrepp. I uppropen #intedinhora och #utanskyddsnät berättar de sina historier och ställer krav på politiska förändringar.

Bild bakifrån på #intedinhora:s grundare Gabriella Kärnekull Wolfe och Amanda

Kvinnor och flickor från prostitution beskriver sin verklighet med egna ord

I kölvattnet av Metoo har bransch efter bransch gått ut med upprop i protest mot sexuella trakasserier och övergrepp. Nu släpper även några av de mest utsatta i samhället egna texter. Här berättar kvinnor, flickor och transpersoner som är eller har varit i prostitution om sina erfarenheter. Och de ställer även krav på politikerna.

En kvinna i högklackat står på en väg

"Vi kräver stärkt lagstiftning mot sexköp"

#intedinhora replikerar på Lisa Magnussons ledare.

Gabriella Kärnekull Wolfe i Nyhetsmorgon

"Ofta handlar det om väldigt grova övergrepp med stora inslag av våld"

Gabriella saknade berättelser och röster från de prostituerade i #metoo rörelsen. Därför startade hon uppropet #intedinhora. Många som hamnar i prostitution är väldigt unga och de övergrepp de råkar ut för är ofta väldigt våldsamma. Makthavarna kommer inte att kunna att blunda för våra berättelser. Nu är tiden inne att ställa krav, säger Gabriella.

En okänd kvinna sitter i en säng

Utsatta kvinnor kraftsamlar mot sexuella övergrepp

Efter flertalet metoo-upprop organiserar sig nu kvinnor som har levt eller lever med drogmissbruk, kriminalitet och prostitution. De vill berätta om sexuella övergrepp som de har utsatts för.